Productie 2019

WIETERS

Ronny en Johny wonen naast elkaar in een tweewoonst in een volkse wijk.
Naast buren zijn ze ook zeer goede vrienden, met dezelfde hobby’s en interesses, waaronder: het vinkenzetten. Johny wil op de vinkenzitting zijn nieuwe vink, zijn Tarzan, lanceren. Hij hoopt dat het geen “Wieter” is, een vink die thuis de pannen van het dak fluit, maar op wedstrijd steevast zijn bek houdt (letterlijk)…

Deze komedie vertelt het pretentieloze verhaal van Johny en Ronny.

Van de hand van Roland Delannoy, in een regie van Luc Brouckaert.

 

 

PRODUCTIE 2018

Ik heb Paul zijn sleutel!

 

Sophie, op strooptocht in een appartement dat op het eerste zicht tijdens het weekend verlaten is, weet niet dat de huurder, Paul, er een eigenaardige gewoonte op nahoudt. Inderdaad, Paul deelt zijn huissleutel met heel wat vrienden en zelfs met familieleden.

Tot haar verrassing zal ze verplicht zijn in dat weekend een paar maal van identiteit te veranderen, wil ze zich redden uit een soms uitzichtloze situatie. Ze weet immers niet dat ze terechtgekomen is bij Paul Tyberghein, wereldkampioen in de rubriek “verzinsels”.

Tussen een nichterige en verliefde buur, een furieuze jaloerse ex, een naieve mama met veel centen, de avontuurlijke zus van Paul en ook nog zijn vriend met hoog testosterongehalte, weet ze zich met brio staande te houden. Zelfs een juffrouw van lichte zeden en haar corrupte werkgever kunnen haar niet uit haar lood slaan. Niemand van haar belagers weet  exact wie ze is, buiten haar engelbewaarder en een aandachtig publiek uiteraard. Haar leugens, vermengd met die van Paul leiden tenslotte naar een grappig, zij het voor sommigen wel triest resultaat.

Deze komedie start vrij normaal, maar eindigt wel aan een snelheid die niet meer te overzien is.

 

“Ik heb Paul zijn sleutel” is een typisch Franse komedie van François Scharre, vertaald door Guy Keeren en bewerkt alsook geregisseerd door Roger Liefhooghe.


PRODUCTIE 2017

GERUCHTEN

 “Voor Outer en Heerd” trekt de “Geruchten”molen op gang!

 

Wie denkt dat achterklap en roddel iets typisch is voor een dorpsgemeenschap heeft het mis: ook in de hoogste kringen, bij notabelen en personen van aanzien,  gebeurt het.

Dit jaar begeeft toneelkring “Voor Outer en Heerd” zich tussen advocaten, schepenen, kandidaat-senatoren, psychotherapeuten, TV-iconen…en de geruchtenmolen is er ferm aan ’t draaien.

Karel en Mildred zijn 10 jaar getrouwd. Ideale gelegenheid om hun high-society vrienden uit te nodigen voor een etentje. Maar als de eerste gasten arriveren, vinden ze Karel bloedend als een varken in zijn bed, Mildred is nergens te bespeuren en in de keuken staan de ingrediënten voor het eten maar niks is bereid. Vragen ze de dokter?  Zullen ze het de andere gasten vertellen? Wat doen ze? In elk geval een schandaal vermijden! Uiteindelijk raakt iedereen toch op de hoogte van de feiten en wordt beslist om zelf het eten klaar te maken.

Grote paniek als plots twee politie agenten aanbellen! Hoe praten ze zich uit de situatie? Moeilijk, vermits ze zelf niet weten wat er eigenlijk gaande is!

Op het menu : verwarring en smoezen, leugens en veronderstellingen, roddels en geruchten. Een hilarische komedie op hoog niveau!

De auteur, Neil Simon, is een van de betere Amerikaanse toneelschrijvers. Het merendeel van zijn stukken werden toppers op Broadway.  Meestal voert hij in zijn stukken allerlei kleurrijke personages op, die buiten hun wil om in penibele situaties terecht komen. Hij is een meester in het behandelen van pijnlijke relatieproblemen. Een wrange ondertoon is steeds aanwezig en daardoor blijven zijn personages mensen en worden ze geen typetjes.

 

De spelers van vorig jaar nagenoeg allen aanwezig  maar niet altijd in dezelfde functie: Eveline Bradt neemt de taak van toneelmeester op zich en Iris Lavrijsen werkt zich in om het secretariaat over te nemen. Op de planken herken je : Mieke Geerardyn, Tonia Vandenberghe, Elien Stroobant, Kurt De Ruyter, Kristof Houthoofdt, Joris Vansteenland, Johan Verweirder, Rudi Lins, Laurent De Ruyter en .... 

De man die de touwtjes in handen heeft is, zoals vorig jaar, Roger Liefhooghe. Hij heeft het stuk bewerkt en omgezet naar West-Vlaamse toestanden.

 

 

SPELERS

Elien Stroobant

CATHY

Mieke Geerardyn

CHRIS

Tonia Vandenberghe

CLAIRE

Sandra Devinck

WENDYJohan Verweirder

BERT

Joris Vansteenland

HANS

Kristof Houthoofdt

PETER

Kurt De Ruyter

BENNYLaurent De Ruyter

PARMENTIER

Rudi Lins

VERSTRAETE

Roger Liefhooghe

REGISSEUR